Yay, het is tijd om naar school te gaan, ik kan niet wachten om weer meer bij te leren.
Ik ga mijn vriendjes en vriendinnetjes van in de straat vertellen dat ze naar mijn school moeten komen omdat mijn school geweldig is.
Eindelijk kan ik nog eens mooi op mijn poep zitten en luisteren naar iemand anders terwijl ik zo stil mogelijk zit en goed oplet.

Uitzonderingen bevestigen de regel, ik ga niet zeggen dat de bovenstaande dingen op geen enkel kind van toepassing zijn, maar het is zeker niet norm.

Scholen passen zich aan

Voor een gemiddeld kind, dat niet gepest wordt, is de speeltijd de leukste tijd op school. Langs de andere kant zie je ook scholen die hun aanpak veranderen. Een paar weken geleden was ik een leerkracht voor een halve dag. Een halve dag kinderen van het 5de en 6de leerjaar laten proeven van programmeren. De school werkte met graadklassen, er was een praat hoek, en het zag er gezellig uit. Mijn eerste gedacht was, dit is een school waar ik mijn kinderen (moest ik die hebben) naar toe zou kunnen sturen.

school

Doe je mee?

In sommige kerken wordt de zondagsschool nog steeds op de zelfde manier gegeven als pakweg 10, 15 jaar geleden terwijl de wereld rondom ons wel veranderd is. Hierbij wil ik niet alle kerken over één kam scheren, maar ik zie dit wel als een probleem. Steeds meer scholen beginnen zich aan te passen om in te spelen op de kinderen van vandaag. Als het ons doel is om de kinderen aan te spreken en te zorgen dat ze willen terug komen zodat ze kunnen groeien in hun relatie met God lijkt het mij dus tijd voor een modernisering van het kinderwerk.

Hoe loopt het kinderwerk bij jullie? Ik ben alvast benieuwd naar jullie reacties


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.