Give Me Jesus is een boek van Ryan Frank waar verschillende mensen in aan bod komen over het feit dat kinderwerk meer is dan op de kinderen letten terwijl de volwassenen bezig zijn met kerk (of andere dingen) te doen. Het is een thema dat mij nauw aan het hart ligt. Ik hoop jou op deze manier mee te laten genieten van de dingen die ik heb geleerd uit dit boek.

Wat is het evangelie

Voor ik inga op het belang van het evangelie als centerpunt te nemen bij kinderwerk is het natuurlijk belangrijk om eerst te verduidelijken wat het evangelie is. Als je een kinderwerker bent, hoop ik dat je daar een duidelijk antwoord op kan geven wanneer iemand jou die vraag stelt. Éen van de beste manieren om te testen of je iets kent is namelijk door het aan iemand anders uit te leggen. Als we het evangelie aan kinderen willen doorgeven, is het dus belangrijk dat we het eerst zelf begrijpen. Zowel in ons hoofd als in ons hart.

Het Evangelie is het goede nieuws dat God mens werd in Jezus Christus. Hij leefde het leven dat wij hadden moeten leven en stierf de dood die wij hadden moeten sterven, in onze plaats. Drie dagen later stond Hij op uit de dood en bewees Hij dat Hij de Zoon van God is en het cadeau van verlossing en vergeving van zonden aanbiedt aan allen die zich bekeren en geloven.
Rice Broocks

Er zijn verschillende manieren en definities geschreven om het evangelie uit te leggen. De bovenstaande is een vertaling van de definitie van Rice Broocks, een van de mede oprichters van Every Nation en autheur van onderandere God’s not dead. Welke definitie je gebruikt maakt niet zoveel uit, maar zorg dat je er een hebt. Let wel op dat die Bijbels gezien juist is.

Tip: Leer die vanbuiten en zorg dat je die beheerst.

Waarom het evangelie

Het evangelie is de centrale boodschap van de Bijbel. En het is er niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Op dat moment kwamen de leerlingen naar Jezus toe en vroegen Hem: “Wie is de belangrijkste in het Koninkrijk van God?” Jezus riep een kind naar Zich toe. Hij zette het kind midden in de kring en zei: “Luister goed! Ik zeg jullie: als jullie niet veranderen en gaan geloven als een kind, zullen jullie het Koninkrijk van God niet kunnen binnengaan. Mensen die net zo willen zijn als een kind, zijn de belangrijkste mensen in het Koninkrijk van God. En als je gastvrij bent voor een kind omdat je bij Mij hoort, ben je eigenlijk gastvrij voor Mij.

Matheüs 18:1-5

Als kinderwerkers dragen wij mee de verantwoordelijkheid voor het geestelijk welzijn van de kinderen. Daarom is het belangrijk om in te zetten op de persoonlijke relatie die ze kunnen hebben met God. Daarbij staat het evangelie centraal.

Misschien heb je de volgende uitspraak nog al gehoord

God heeft geen kleinkinderen. Alleen kinderen

Het is dus belangrijk dat we de kinderen die aan ons worden toevertrouwd helpen om een kind om de Vader te leren kennen. We kunnen onze redding niet verdienen, ook niet die van onze kinderen.

Jezus zei tegen hem: “IK BEN de weg en de waarheid en het leven. Alleen door Mij kun je bij de Vader komen. Als jullie Mij kenden, zouden jullie ook mijn Vader kennen. Vanaf nu kennen jullie Hem en zien jullie Hem.”

Johannes 14:6-7

Het evangelie opent de deur naar de persoonlijke relatie met God. Daarom is het dus belangrijk om het evangelie centraal te plaatsen in ons kinderwerk.


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.