Een nieuw boek van Karin Koornstra waar ik tot nu toe heel lovende kritiek over heb gehoord. Op de Spruittuin dag 2018 van EJV waren er ook een aantal mensen met dit boek die hier enthousiast over spraken.

De volgende recensie verscheen eerst op indekerk geschreven door Lucy Samaille.

Heb je zelf ook een artikel dat je wilt delen? Neem dan snel contact met ons op.

Als kinderwerker put je jarenlang uit dezelfde bronnen en vernieuw je weinig tot nooit van manier van lesgeven. We raken vastgeroest. Ook het gevoel dat je vaak als kinderwerker alleen op een eilandje zit en de kerk nauwelijks betrokken en geboeid is, is een welgekend fenomeen.

Met dit handboek helpt Karin Koornstra je om anders te gaan zien naar kinderwerk in de kerk. Op een speelse manier wordt je uit je tent gelokt om verder te kijken dan je eigen mogelijkheden. De thema’s als vertellen, aanbidden, zingen, gebed en nog veel meer komen duidelijk met tips en tricks aan bod. Het boek stelt ook een apart hoofdstuk voor om direct zelf  “aan de slag” te gaan en bied je leuke ideeën om je handen uit de mouwen te steken?

Wat me bijzonder aansprak was ook de manier hoe Karin over het team van kinder- jeugdwerkers schrijft. TEAM : Together Everyone Achieves More = samen kan iedereen meer bereiken. We zijn bezig met een opdracht van God : kinderen en jongeren dichtbij God brengen. Hoe enthousiast je team is, hoe aanstekelijk ze hun les geven, welke visie ze hebben en hoe ze samen werken om deze opdracht tot een goed einde te brengen, is voor de toekomstige generatie van levensbelang. Om dit te bereiken geeft ze toffe handvaten om samen als werkers de schouders hieronder te zetten. Zelf heb ik al enkele tips toegepast en ik kan je bevestigen dat het werkt! Met deze kennis en zeker met veel plezier zal ik dan ook in mijn eigen kerk de kinderwerkers aanmoedigen om dit boek door te lezen.

Boeiend  en met heel veel leuke verhalen van uit  haar eigen leefwereld maakt ze je duidelijk hoe visie en enthousiasme in een team kunnen bijdragen aan de groei van hongerige kinderen tot sterke leden van je kerk. Een echte “aanstekelijke” aanrader voor wie dat extraatje wil toevoegen aan het lesgeven of het algemene kinderwerk.


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.